Race report Sharm El Sheikh International Half marathon

Udgivet den 14. maj 2018 - 10:03

LArs 2.jpgFredag d. 23. Mar. 2018 gennemførte jeg mit første ørkenløb.

Det var Sharm El Sheikh international Halfmarathon.

Løbet blev afviklet i Ras Mohamed National Park, som ligger ca. 30 minuters kørsel fra Sharm El Sheikh.

På løbsdagen var der samlet transport med bus fra Sharm El Sheikh til startstedet, Gate Of Allah, som ligger i Nationalparken, efter ankomsten var der en briefing omkring opførsel og især affald i Nationalparken.

Der var depot for hver 3 km. Hvor man fik udleveret en flaske vand (se billede) og der kunne man så afleverer den man havde med,  ikke noget med at smide tomme flasker, ved 6, 12 og 18 km var der desuden energidrik.

Starten gik kl 0900 og der var temperaturen ved at nærme sig de 30 grader, kravet til løberne var at de skulle være fremme ved 20 km mærket indenfor 3 timer, umiddelbart lyder det som ”piece of cake” meen jeg må nok erkende at de 31 grader som mit løbeur har registreret, var lige i overkanten af hvad kroppen ville være med til, for dem som ikke kender min historie, skal det måske lige nævnes. at jeg i November 2016 blev opereret for Lars 1.jpglungekræft og mangler ca. 20% af min oprindelige lungekapacitet, hvilket jo ikke gør livet som løber lettere.

 

Med en go’ gang ”run and walk” nåede jeg frem I tide og kunne passere målstregen i tiden 03:05:48, hvilket jeg er godt tilfreds med, set i lyset af at det er mit første ørken løb og mig bekendt den første dansker der deltager.

Lesson learned: HUSK energitabs så kroppen ikke bliver udvasket med den mængde vand som man indtager på en tur i varmen.

Selve rejsen blev en tur med Atlantis rejser, der passede med løbeturen, for mig den bedste og (måske) billigste løsning, et all inklusive hotel i nærheden af stedet hvor startnummer skal afhentes og bussen til løbet kører fra. Så spiller det.

Lars 4.jpgLøbet har sin egen side på Facebook, vær dog opmærksom på at løbsdagen kan blive ændret, det er den blevet, de sidste par år, for dem som ikke har prøvet et ørkenløb før kan det varmt anbefales, husk dog på at det ikke er i Europa, så tiderne kan flyde lidt.

Hvis nogen skulle have interesse i løbet kan jeg kontaktes på Fiin: HW-amsav-337

Svedig hilsen

Lars Fut-Mik Mikkelsen

 

Lars 3.jpg

Tags: