Næstformandens tale til Julekaffebordet

Udgivet den 14. december 2018 - 10:54

SSG Jan Nielsen bød alle hjertelig velkommen til årets Julekaffebord.

Desværre kan vores formand Simon Rewers ikke være til stede pga. tjenstlige årsager, derfor er det så næstformandens lod at afvikle dagen.
Først ville Jan godt lige fortælle lidt om dette idræts år: Se 2018 har på mange måder været et stille år for IFK idrætsfolk, aldrig har så få idrætsudøvere deltaget i IFK, DMI - og Forsvarsmesterskaber som de har gjort i år.
Hvad dette skyldes er vi nok alle bekendt med. Flyvevåbnets folk bliver færre til at lave det samme arbejde, hvilket gør at man ikke bare kan få fri til at dyrke den idræt, man plejer at gøre, uden at man skal tage afspadsering en bruge feriedage.

De eneste idrætter der holder standarden er orienteringsløb, flugtskydning, badminton, golf og cykling. Og heldigvis kom også fodbold lidt med i år, da det lykkedes en ildsprudlende udvalgsformand Jonas Klitte, at få 2 hold med til DMI og den 23. NOV at få 6 hold med til det lokale IFK indendørs mesterskab.

DMI havde i år 100 års Jubilæum, og ved denne lejlighed afholdte de en række mesterskaber over flere dage hvor man så havde op til 4 idrætsdiscipliner med. DMI benyttede lejligheden til at afholde en kammeratskabsaften og de arrangerende Idrætsforeningen gjorde sit til at alt skulle klappe. Men alligevel var der alt, alt for få deltagere med, og det ikke kun for IFK side, men også fra alle de andre IF side.
Men nu håber IFK og alle de andre IF under DMI på lysere tider, for ved DMI 100 års Jubilæums reception den 23. NOV, var Forsvarschefen General Bjørn Bisserup til stede, og han udtalte og understregede, at idræt er for alle i Forsvaret og at alle skal have mulighed for at deltage i DMI’s finalestævner.
Dette er en markant ændring i forhold til den hårde opbremsning for 5 år siden. Der har været flere opblødninger igennem de sidste par år, men ikke noget så markant og tydeligt.
Det er en understregning af, at Forsvaret får så meget mere retur i good will, fællesskab, sundhed og samarbejde, som ikke kan måles på et budgetskema.

Den frivillige idræt blev sat på et vågeblus af Forsvarets øverste ledelse og derfor skal den også genstartes fra Forsvarets øverste ledelse. Det vil blive adresseret på de kommende CH møder, men DMI's formand brigadegeneral Jette Albinus vil også gøre sit for at udbrede Forsvarschefens løfte.

Tags: